SERIÁL - 1.B třída skupina D 2014/2015 řečí čísel: FK Zbuzany 1953

0

Uplynulá sezóna nabídla několik zajímavých výsledků a kromě toho také statistických údajů. Každý klub se může pyšnit jinými čísly a my Vám je nyní přinášíme všechny pohromadě v seriálu s názvem 1.B třída skupina D 2014/2015 řečí čísel. Začínáme týmem FK Zbuzany 1953, který oslavil zisk mistrovského titulu a postup do 1.A třídy.

1 - Zbuzany opanovaly s obrovským náskokem a předstihem tabulku 1.B třídy skupiny D a po zajištění prvního místa se radují ze zaslouženého titulu a postupu do vyšší soutěže. 

 

2 - Klub ze západu Prahy nebodoval během uplynulého ročníku naplno pouze v pěti případech a dva jeho zápasy skončily remízou. Zbuzany remizovaly v šestém kole na domácím hřišti 1:1 s Teplýšovicemi a ve 14. kole poté ve Zvoli, kde po přestávce přišly o tříbrankové vedení a zápas nakonec skončil dělbou bodů po výsledku 3:3.

 

3 - Zbuzany prohrály nejméně zápasů ze všech týmů 1.B třídy skupiny D. Pouze tři týmy dokázaly mistra přemoci. Kácov (3:0), Průhonice (4:1) a Říčany (2:1). Zajímavostí je, že čtyři z pěti utkání, v nichž Zbuzany ztratily body, přišly během úvodních 14 kol. Tedy v době, kdy se soutěž teprve rozjížděla. V jarní části už byli jejich hráči k nezastavení a prohra s Říčany přišla až v samotném závěru soutěže.

 

K číslu 3 se ještě vztahuje jeden zajímavý statistický údaj. Zbuzany přišly o vítězství v zápase, ve kterém vedli, pouze třikrát, přičemž dvakrát jejich zápas skončil remízou a pouze jednou střetnutí úplně ztratily. V předposledním kole sice úřadující mistr vedl na hřišti Říčan zásluhou Marka Kincla 1:0, domácí ale zápas během deseti minut otočili a zvítězili 2:1.

 

4 - Obranná řada Zbuzan pouze jednou dovolila soupeři vstřelit více než tři góly, stalo se tak ve 13. kole, kdy na hřišti Spartaku Průhonice inkasovala čtyři góly a domácí se radovali z vítězství 4:1.

 

10 - Zbuzanům se během sezóny podařilo vytvořit fantastickou sérii, když vyhrály 10 utkání v řadě.

 

11 - Zbuzany ve dvacátém kole na domácím hřišti rozdrtily Zdislavice vysoko 11:0 a zaznamenaly své nejvyšší vítězství v sezóně.

 

17 - Družina kolem Marka Kincla, Františka Koubka a Josefa Brodského se v úvodu soutěže rozjížděla, aby ve zbytku sezóny porážela jednoho soupeře za druhým a s obrovským náskokem 17 bodů skončila první před druhým Kácovem. Zbuzany nasbíraly 65 bodů za 21 výher a 2 remízy.

 

30 - Zbuzany inkasovaly během sezóny 2014/15 rovných 30 gólů, což je nejméně ze všech týmů v soutěži.

 

38 - Marek Kincl má na zisku titulu obrovský podíl, když během sezóny nastřílel v dresu Zbuzan celkem 38 gólů a stal se jejím nejlepším střelcem. Na druhém místě za bývalým útočníkem Sparty skončil Josef Brodský, který nastřílel o dvacet branek méně.

 

107 - Hráči Zbuzan válcovali jednoho soupeře za druhým a jejich počet vstřelených gólů se zastavil až na čísle 107. Zbuzany jako jediný tým překonaly hranici stovky gólů a pyšní se nejlepším útokem.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou