Trenér TJ Sokol Kozmice Petr Kozelek burcuje svůj tým před jarní částí: „Tabulkou musíme stoupat výše“

0

Poslední rok a půl není pro fotbalisty z Kozmic žádný med. Po sestupu z 1.A třídy chtěli v této sezóně bojovat o návrat, ale opak je zatím pravdou. Po podzimu jsou ve vyrovnané tabulce 1.B třídy sk. B MSKFS na předposledním místě. Trenér týmu Petr Kozelek nás nechal nahlédnout do dění v klubu a ukázal nejen na problémy, které v této sezóně tým trápí, ale i výhled do budoucna, jenž by měl fotbalisty z Kozmic posunout tabulkou do vyšších pater.

V letní přípravě po sestupu z 1.A třídy došlo k několika změnám v kádru. Odcházející Horsinku, Posmyka, Galuse a Prokšu měli nahradit Pražák, Lesniak, Daněk a Burda. „Letní příprava byla velice krátká. Zaměřili jsme se na sehrání týmu a zabudování nových hráčů do sestavy. Naším cílem před sezónou bylo pohybovat se na čele tabulky a pokusit se o okamžitý návrat do 1.A třídy,“ krátce popisuje letní přípravu a cíle do sezóny trenér Petr Kozelek. Tyto plány Kozmice naplňovali do šestého kola, kdy byl tým na čele tabulky. „V té době jsem byl relativně spokojený. Ovšem poté přišel domácí zápas se Staříčem, který jsme prohráli a od té doby jsme klesali tabulkou níž a níž, kdy jsme v sedmi zápasech získali pouze jeden bod!!! Hráči přestali chodit na tréninky, vymýšleli si různé výmluvy a rovněž do toho přišla i zranění některých hráčů. Vyvrcholením toho všeho byla ostudná porážka 6:0 ve Vřesině,“ vzpomíná Petr Kozelek na utrápenou podzimní část a přiznává, že zejména předváděná hra a žalostná docházka týmu na tréninky jej přiměla podat rezignaci na svoji funkci. Po schůzce s vedením týmu se však rozhodl pokračovat a dále bojovat za lepší umístění týmu.

V zimní přípravě, kterou tým Kozmic začal 20. ledna, tým posílili fotbalisté, kteří by svou kvalitou měli pomoci mužstvu stoupat tabulkou výše. Do týmu se podařilo přivést Martina Procházku, Martina Galuse, Radima Husárika, Víta Přecechtěla a Jakuba Starého. Vzhledem k tomuto vydatnému posilování nemůžou být ambice týmu jiné, než posunout se tabulkou co nejblíž k její špici. „Naším prvním cílem pro jaro je záchrana v soutěži. Moje přání míří ovšem ještě výše. Ve vyrovnané tabulce bych se chtěl přiblížit na dostřel jejího čela, kdy na druhé místo ztrácíme devět bodů,“ vyřkl své přání před jarní částí Petr Kozelek. Ovšem, jak dodal, mužstvo v přípravě opět trápí potíže s tréninkovou morálkou. Tyto se projevily i na výsledcích týmu v přípravě, které jsou nevyrovnané. Tým Kozmic dokázal porazit třeba Kobeřice nebo Bohuslavice, ale na druhou stranu prohrál se slabšími soupeři jako Strahovice nebo Velké Hoštice. „Výsledky v přípravných zápasech jsou odrazem tréninkové píle mých svěřenců. S tímto nejsem v současné době vůbec spokojen. Trénujeme dvakrát týdně, což si myslím, není moc. I proto mě přístup hráčů mrzí, protože se domnívám, že lidé, kteří se o chod klubu starají, vydávají spoustu energie, kterou by měli následně hráči zúročit na hřišti,“ na jedné straně upozorňuje na opakovaný problém v tréninkové docházce Petr Kozelek a na straně druhé vyzdvihuje práci lidí zajišťujících chod klubu, ke kterému výrazně pomáhá i spolupráce s Obecním úřadem.

Jak už to tak bývá, někdy po špatné přípravě následuje dobrá sezóna. Posílené Kozmice by měly z aktuálního 13. místa stoupat vyrovnanou tabulkou vzhůru. Uvidíme, kde se jejích jarní cesta zastaví. Po zpackané podzimní části sezóny jsou pro mě osobně Kozmice černým koněm jarní části.

Za fotbalunas.cz Švec Rostislav


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou