Výběr OFS Vsetín U12 vícemistrem republiky !

0

Ve sportovním areálu Aritmy Praha proběhlo ve dnech 3.6. a 4.6.2015 republikové finále okresních výběrů kategorie U12.

Ve sportovním areálu Aritmy Praha proběhlo ve dnech 3.6. a 4.6.2015 republikové finále okresních výběrů kategorie U12. Celý turnaj by se z našeho pohledu dal shrnout do jedné věty. Výbuch a pak, jak trefně poznamenal „spíkr“ závěrečného ceremoniálu, se světle modré tsunami OFS Vsetín převalilo přes zbylé týmy ke konečnému druhému místu. Před prvním zápasem nás navštívil Honza Juroška, hráč Dukly Praha, který taky prošel výběry našeho okresu a popřál klukům mnoho štěstí. Teď k turnaji. Finále se zúčastnilo šest nejlepších okresních výběru z celé republiky. Hrací doba byla určena na 2x 20 minut.

 

První zápas OFS Klatovy: Výbuch.

Ještě ve druhé minutě by to po naších dvou neproměněných šancích nikdo neřekl. Jenže pak šel soupeř do tří brankového vedení a začal předvádět krásnou hru až do konce. Konečný výsledek 2:9 byl pro nás krutý, ale vystihl parádní hru Klatov, které se nakonec staly zaslouženými vítězi letošního ročníku. Naše branky: v 8. minutě Michal Cacek dorazil střelu Toma Fojtů a snížil na 1:3 a ve 32. minutě využila Klára Pavlíčková chybu obrany a korigovala výsledek na 2:8.

 

Druhý zápas OFS Ústí nad Orlicí: Tsunami se probouzí.

Po zápase s Klatovy trenéři klukům řekli, že takové zápasy se nevyhnou nikomu. Aby zklamání vyhnali z hlavy, no a hlavně jim řekli, že turnaj pro ně začíná až teď. Kluci si zařvali bojový pokřik a šlo se na věc. Zápas s našim starým známým ze semifinále v Hluku začal skvěle. Ve 2. minutě potrestal Michal Cacek chybu gólmana a vedli jsme 1:0. Nicméně další vývoj utkání připomínal zápas v Hluku. Vyrovnaný boj o každý metr hřiště. Oba týmy vyčkávaly na chybu toho druhého. Bohužel se dočkalo Ústí a ve 13. minutě vyrovnalo. Ve druhém poločase už jsme začali ovládat hru. Dostávali jsme se do šancí a jednu z nich ve 33. minutě proměnil na 2:1 Martin Zbranek, kterého nádherně uvolnil Tom Fojtů. A tak to i za jásotu hojného počtu dostavších se rodičů skončilo.

 

Třetí zápas OFS Hradec Králové: Tsunami nabývá na síle.

Před posledním zápasem prvního dne jsme si s našimi borci řekli, že by bylo dobré vrátit našemu druhému známému z Hluku porážku. Jenže ve vyrovnaném prvním poločase jsme v 6. minutě udělali chybu a Hradec se dostal do vedení. O poločase trenéři naše hráče skvěle nabudili a druhé dějství zápasu už patřilo nám. Což hlavně dokumentovaly vstřelené branky do sítě Hradce po krásných akcích. Ve 22. minutě založil útok Honza Nerušil a přes Martina Zbranka doputoval míč až k Tomovi Fojtů, který krásně vyrovnal na 1:1. No a ve 29. minutě byl obrat dokonán. Klára Pavlíčková zkušeně vyvezla míč z naší obrany, posunula na Matěje Rodka, ten přihrál Martinovi Zbrankovi. Jak jednoduché, 2:1. S účtem prvního dne (jedna porážka a dvě výhry) jsme spokojení odjeli na hotel.

 

Čtvrtý zápas OFS Litoměřice: Tsunami je silné.

Druhý den ráno nás nejprve čekal tým, který jak se nakonec ukázalo, skončil na posledním místě. První půle byla velmi vyrovnaná, ba dokonce při nás stalo i štěstí. A tak se šlo na přestávku za stavu 0:0. Hned po pauze v 21. minutě zatáhl Tom Fojtů míč po křídle, přihrávkou pod sebe našel Pavla Chromčáka a ten vymetl pavučinku v pravém rohu, 1:0. 25. minuta rozhodla. Nejprve Honza Nerušil zachraňoval na naší brankové čáře, míče se zmocnil Martin Zbranek, ten vysunul uličkou Marka Navrátila a další krasný gól byl na světě. Typické nedáš, dostaneš, 2:0. Ve 34. minutě našel Tomáš Fojtů pasem Martina Zbranka a ten z otočky rozvlnil síť potřetí. Utkání se pak z naší strany dohrávalo v úsporném tempu (po oba dva dny bylo velké horko a každá úspora sil byla k dobru).

 

Pátý zápas OFS Nymburk: Tsunami se dostalo na maximum.

Jistotu druhého místa nám dávala jen neprohra se soupeřem, který v předchozích zápasech pěkně kousal. A začal i s námi, 2. minuta 0:1. V 8. minutě zahrával Tomáš Fojtů roh a Michal Cacek hlavou krásně srovnal na 1:1. Jenže soupeř stále kousal a ve 12. minutě znovu udeřil 1:2. Naštěstí to bylo z jeho strany vše. Za to nám závěr prvního poločasu vyšel skvěle. V 19. minutě Nymburští zahráli v pokutovém území rukou a Martin Zbranek z penalty nekompromisně vyrovnal na 2:2. Hned ze soupeřovy rozehry jsme se zmocnili míče, následoval roh, který opět Tomáš Fojtů zahrál skvěle a tentokrát z hlavy Martina Zbranka přišel rozhodující obrat 3:2. Ve druhém poločase jsme se trefovali již jenom my. A góly to byly pěkné. O dva se postaral Michal Cacek, když nejprve ve 30. minutě proměnil příhru Petra Mikuše na 4:2 a ve 33. minutě gólem poděkoval Kláře Pavlíčkové za její nezištnou přihrávku, 5:2. V poslední minutě uzavřel náš gólový účet Pavel Chromčák 6:2.

Po závěrečném hvizdu vypukla v naší výpravě velká radost. Zazněly bojové pokřiky, popěvky jako „my jsme Valaši, vysoký jalovec“. Prostě báječná euforie.

Pak přišlo slavnostní vyhlášení, pohár, stříbrné medaile, ale taky ocenění dvěma nejlepším střelcům turnaje, a to našim borcům Martinovi Zbrankovi a Michalovi Cackovi. Oba dali po pěti gólech.

První poděkování patří rodičům, kteří se do Prahy dostavili v hojném počtu. Předsedovi OFS Vsetín Stanislavu Volkovi, že nás na turnaji svou přítomností velmi podpořil a taky Honzovi Juroškovi za jeho povzbudivá slova před turnajem. Druhé poděkování patří hráčům za jejich bojovnost a úsilí, a za to že je první prohra nezlomila, že si povzbudivá slova od realizačního týmu vzali k srdci. A že šli za stupni vítězů jako buldoci. Třetí poděkovaní patří trenérům za celoroční skvělé vedení, které vyústilo stříbrem v republice. Čtvrté poděkování patří hráčům, kteří svou účastí v krajském kole nebo moravském semifinále taky napomohli k tomuto velkému úspěchu, ale ve finále z různých důvodů nenastoupili, jmenovitě: Adam Fojtík, Michal Sovák a Břetislav Hruška (TJ Valašské Meziříčí), Daniel Němec (TJ Vidče), Lukáš Dědič (FC Dolní Bečva), Jakub Baroš (FC Rožnov pod Radhoštěm), Jan Jančina (FC Lhota u Vsetína), Aleš Kořenek (TJ Sokol Ratiboř), Jan Štuler (FC Velké Karlovice+Karolínka) a Miroslav Míka (TJ Sokol Hošťálková). A páté díky patří úzkému vedení OFS Vsetín, které vycházelo a vychází naším výběrům ve všem vstříc.

 

Soupiska vícemistrů U12:

Brankář: Filip Menšík (TJ Sokol Choryně).

Hráči do pole: Skvělá kapitánka Klára Pavlíčková (FC Dolní Bečva), Tomáš Fojtů, Pavel Chromčák, Matěj Rodek a Martin Zbranek (FC Vsetín), Jakub Němec a Alexander Urban (TJ Vidče), Petr Mikuš (TJ Sokol Valašská Polanka), Matěj Koňařík (FC Velké Karlovice+Karolínka), Tomáš Koňařík (TJ Sokol Hovězí), Michal Cacek (TJ Juřinka), Jan Nerušil (TJ Sokol Podlesí) a Marek Navrátil (FC Lhota u Vsetína).

 

Vedoucí mužstva a zároveň předseda komise mládeže: Josef Fojtík.

Trenéři: Roman Dobeš a Jaroslav Heger.

 

Oficiální výsledky - zápasy OFS Vsetín

OFS Vsetín - OFS Klatovy                             2:9          

OFS Vsetín - OFS Ústí nad Orlicí                2:1          

OFS Vsetín - OFS Hradec Králové             2:1          

OFS Vsetín - OFS Litoměřice                      3:0          

OFS Vsetín - OFS Nymburk                         6:2          

 

Tabulka:

1. OFS Klatovy                              21: 7              12 bodů

2. OFS Vsetín                                 15:13             12 bodů

3. OFS Ústí nad Orlicí                  11: 6              10 bodů

4. OFS Hradec Králové                  6: 8               4 body

5. OFS Nymburk                           10:19              3 body

6. OFS Litoměřice                          5:14               3 body


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou