Sobotní dopoledne ve znamení fotbalové války dvou nesmiřitelných rivalů!

0

V sobotu dopoledne v 10:15 se na fotbalovém hřišti v městské části Čtyři Dvory odehraje zvučné českobudějovické derby. „Čtyrák“ vyzve sešívanou družinu od Malého jezu. Na podzim doma Slavia vyhrála 1:0. Nyní má výhodu domácího hřiště „Čtyrák“! Oba týmy neberou nic jiného než tři body. Zápas je zajímavý hned z několika důvodů. Tím nejzajímavějším je jistě fakt, že trenér Čepička působil na Slavii dlouhá léta jako hráč a před pár lety i jako trenér. Z obou táborů bylo vybráno sedm hráčů, kteří dostali stejné otázky - S čím jdete do derby a jaký očekáváte konečný výsledek? Na co nalákat diváky?

Odpovědi hráčů SK Slavia České Budějovice:

Ota Kindermann (obránce)

My chceme vyhrát určitě jako každý zápas, je to derby s dlouholetým rivalem, takže obě mužstva budou určitě zdravě vyhecovaná, zápas bude provázet hodně emocí, ale věřím že i spoustu fotbalové radosti pro diváky.

 

Gottfried Wolf (brankář)

Na Čtyráku budeme chtít určitě vyhrát, ale nečeká nás nic lehkého. Myslím, že to zvládneme a vyhrajeme 1:0.  Je to derby! Diváci se mohou těšit na vyrovnaný zápas.

 

Jiří Hejna (záložník)

Derby se Čtyrákem bývá vždy o něco víc vyšperkované než s ostatními týmy v soutěži. Od samotného zápasu očekávám spíše taktickou bitvu, kdy oba týmy budou vyčkávat na mezírky v obraně soupeře. Rozhodnout může jediná chyba. Přestože Čtyrák na jaře šlape, tak očekávám naší výhru v poměru 0:1. I když neočekávám brankové gala představení, tak zápas bude mít ohromný náboj, nebude nouze o řadu osobních soubojů a fanoušci se určitě nebudou nudit.

 

Petr Kladenský (záložník)

Do derby jdeme s citelně oslabenou sestavou, ale věřím, že zvítězíme. Kdybych si měl tipnout, vyhrajeme 1:0. Diváky bych pozval na zápas, kde oba týmy nevynechají ani jeden souboj a bude se bojovat o každý centimetr hřiště. Dále bych ještě pozval příznivce fanklubu defenzivního fotbalu, jelikož náš tým inkasuje poměrně malé množství branek.

 

Matěj Bohůnek (stoper)

Do zápasu jdeme s čistou hlavou, postavení v tabulce nás netíží, takže nejsme ničím svazováni. Budeme chtít navázat na vítězství proti Sezimáku, nečeká nás ovšem lehký úkol. Bude se jistě jednat o vyrovnané utkání a těžko říci na jakou stranu se misky vah převáží, samozřejmě doufám, že na tu naší. Diváky bych chtěl pozvat na klasické budějovické derby, plné soubojů a emocí, protože gólů v našich vzájemných zápasech moc nepadá. Přijďte v sobotu dopoledne podpořit Slavii!

 

Tomáš Vršitý (záložník)

Pro mě, jakožto bývalého hráče Čtyráku, je tento zápas vždy speciální záležitostí. Navíc teď i proti trenérovi Čepičkovi. I když oba týmy vlastně už o nic nehrají, tak derby se vždy odehraje naplno a diváci určitě uvidí zápas plný soubojů a emocí. Já do něj jdu, stejně jako do každého jiného zápasu, tedy s tím, že chci vyhrát!

 

Petr Kindermann (útočník)

Do derby jdeme s jasným cílem vyhrát, i když to určitě nebude nejjednodušší, očekávám vyrovnaný zápas plný soubojů s šancemi na obou stranách, ale nakonec se šťastným koncem pro nás. Pro diváky to bude určitě atraktivní zápas.

 

 

 

 Odpovědi hráčů SK Čtyři Dvory:

Miroslav Havelec (stoper)

Do derby jdeme nejen s tím odčinit poslední smolnou porážku v Roudném, ale také oplatit soupeři podzimní porážku.  Výsledek tím pádem očekávám dobrý pro nás. Bereme jakékoliv vítězství. Diváky bych rád pozval na velmi vyhecované derby (Čepec nám dal jasnou motivačku). Oba týmy nemají starosti ani se sestupem a nebojují ani o postup, takže bude jistě k vidění kvalitní fotbal z obou stran.

 

Milan Staněk (záložník)

Zápas se Slavií pro mě není nijak zvlášť důležitý. Chci vyhrát každý zápas. Těším se na to, jak zase slávisti budou nadávat, že nemáme míče, a že si u nás neumí zpracovat míč, když na jiných hřištích jsou stoprocentní

 

Patrik Sobolík (brankář)

Do derby jdeme určitě s cílem vyhrát, ostatně jako do každého jiného zápasu. Tentokrát to ale bude určitě o něco zajímavější a těžší, protože je to derby a navíc náš trenér Čepička působil ve Slávii, než převzal náš tým, takže i trenérovi chceme udělat radost, když se nám to na podzim nepovedlo. Věřím, že vyhrajeme, kdyby to bylo jinak, tak ani nemusím na hřiště nastupovat. Diváky bych pozval na zajímavý zápas a hlavně skvělé ceny v tombole od našeho vedení.

 

Tomáš Valta (záložník)

Do zápasu jdu s cílem vyhrát, ostatně tak jako vždycky. Nic než tři body neberu, taky bych chtěl vyhrát i pro trenéra Čepičku, jelikož je to pro něj určitě hodně prestižní zápas. Tyto zápasy se Slávií mají vždycky speciální náboj.

 

Pavel Janeček (útočník)

Je to pro nás zápas jara a tenhle týden se připravujeme jenom na to porazit Slavii. Trenér má největší motivaci z týmu. Pokud se nám nepodaří zvítězit, tak nám prý trenér utrhne přirození, takže na hřišti musíme nechat všechno. (smích)

 

Jan Dědina (obránce)

Do derby jdeme v plné sestavě. Jsme nahecovaní, protože chceme i nadále zůstat nejlepším budějovickým týmem v tabulce. Do sestavy se nám vrací nejofenzivnější bek soutěže, což bude mít určitě vliv na vývoj utkání. Diváky bych pozval na klobku, fotbal plny soubojů a maximálně tři góly. Zápas bude určitě vyhecovaný.

 

Miroslav Klíma (obránce)

Slavii chceme určitě porazit a i v to 100% věřím. Myslím si, že budeme lepším týmem a zaslouženě vyhrajeme nejméně o dvě branky. Tento zápas přinese hodně osobních soubojů, a tak očekávám minimalně jednu červenou kartu. Diváci by měli dorazit hlavně proto, že se konečně trefím!!

 

Očima Petra Snížka (redaktor fotbalunas.cz - 1.A sk. B)

Na tento zápas se moc těším. Na Slavii jsem prožil čtyři parádní dorostenecká léta a jednu sezónu v mužích. Na Čtyráku jsem střídavě sezónu čtvrtou. V obou týmech mám plno známých a kamarádů. Znám zázemí obou týmů, herní styly, výhody a nevýhody, s kterými nastoupí do zápasu, a proto si dovolím zahrát na „chytráka“ a tipnout si, jak by tento zápas mohl vypadat. 

Je nad slunce jasné, že padne málo branek. Vzájemné zápasy konči většinou vítězstvím nejtěsnějším rozdílem. Nyní to nebude jiné. Vidím to na neprohru domácího týmu, a to z několika důvodů. Prvním důvodem je faktor „Čepička“! Osobitý trenér Čtyráku, který své hráče dokáže jistě vyhecovat ke kvalitnímu výkonu. Dalším důvodem musí být domácí hřiště, na kterém čtyřdvorští fotbalisté v jarní části sezóny ještě neztratili ani bod. Slavii se navíc na hřišti "Čtyráku" moc nedaří, i když pravdou je, že v minulé sezóně zde dokázala vyhrát 0:3, ale stalo se tomu tak po velice dlouhé době. Naopak pro sešívané mluví jejich poslední dva zápasy. Nejdříve bezbranková remíza na půdě první Plané nad Lužnicí a minulý týden vymazání nejofenzivnějšího týmu soutěže ze Sezimova Ústí. Střetnou se možná dva nejmladší týmy soutěže, podle mě je to zápas víkendu v tomto kraji. Byl bych rád, kdyby se přišlo podívat co nejvíce lidí, protože tenhle zápas si to jistě zaslouží. Můj tip 1:0 nebo 1:1!


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou