Vyjadření klubu TJ Spartak Trhové Sviny ke "kauze Planá"

0

V souvislosti s pátečním odečtem bodů SK Planá a tímto vydaným článkem jsme požádali o vyjádření i představitele klubu Trhových Svinů, na jejichž podnět se přišlo na to, že hráč Filip Čertík nemá zaplacený členský příspěvek FAČR. Klub nám vyhověl a tak si můžete přečíst vyjádření klubu.

"Na požádání portálu fotbalunas.cz reagujeme na vzniklou situaci kolem kontumací oddílu SK Planá. Bohužel nedisponujeme takovým časovým prostorem, abychom situaci shrnuli v takovém rozsahu jako kapitán oddílu SK Planá, a proto bude naše vyjádření obsahovat pouze fakta a odpovědi na otázky položené portálem.

 

1) Přístup svazu, který zveřejnil, kdo podnět podal, nás nemrzí. Od počátku jsme si byli vědomi toho, co tato informace může způsobit a nenapadlo nás podnět podávat anonymně.

 

2) Skutečnost, že hráč Filip Čertík není platným členem FAČR byla naším oddílem zjištěna náhodně. Spouštěčem této akce byla touha po zisku informace o porovnání věkových průměrů hráčů SK Planá a TJ Spartak Trhové Sviny, kteří nastoupili k poslednímu vzájemnému utkání. Jelikož ale v základní sestavě SK Planá bylo pouze 5 hráčů (+ Čertík Filip) registrovaných mateřským oddílem SK Planá, nezbylo než informaci o ročníku narození ostatních hráčů, kteří v tomto oddíle působí na hostování nebo juniorstart, zjistit jednotlivě z databáze FAČR. Informaci o hráči Filipu Čertíkovi se zjistit nepodařilo.

 

3) Informovat o této skutečnosti jsme byli rozhodnuti ihned, jelikož jsme se telefonicky dotazovali u pana Eibla (STK), zda se nemůže jednat o chybu v databázi FAČR. Zda se na tuto závadu mělo přijít dříve, je otázkou na někoho jiného. Závěrem bychom chtěli sdělit, že nejsme ztotožněni s rozhodováním o výsledcích utkání mimo fotbalová hřiště, ale zároveň upozorňujeme, že mistrovská utkání jsou hrána pod hlavičkou FAČR, jejíž pravidla, byť mohou být v některých případech irelevantní, musí být respektována všemi.

 

 

 

TJ Spartak Trhové Sviny"


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou