Nevídáno! SK Planá přišla o devět bodů kvůli neoprávněným startům

0

VÍME PRVNÍ: Tak tohle je pro plánský tým veliká rána! Kvůli neopravněným startům záložníka Filipa Čertíka, který neměl zaplacený příspěvek FAČR, byly zkontumovány celkem čtyři její duely. Tři utkání soutěže (Dříteň, Krumlov B, Trhové Sviny) a utkání finále poháru. Na chybu v plánské sestavě upozornil soupeř z Trhových Svinů. 

Na mimořádné schůzi STK Jihočeského krajského fotbalového svazu se rozhodovalo o platnosti startů hráče Filipa Čertíka. Jak se ukázalo, plánský klub za tohoto hráče, kterého získal na hostování z Malše Roudné, nezaplatil členský příspěvek. Vzhledem k tomu, že Čertík nenastupoval v úvodu jara, kdy svaz prováděl ze své vlastní iniciativy kontroly platností registrací hráčů, ušel tento hráč pozornosti a vše se tak nakonec musí řešit až nyní, tři kola před koncem jarní části soutěže.

A to na základě poukázání Trhových Svinů, se kterými Planá sehrála poslední zápas a vyhrála 4:3. Svaz neměl jinou možnost, než zápasy Plané na základě svazem zavedené praxe kontumovat. Kontumace se tak dotkly těchto výsledků:

 

- utkání 21. kola I.B mužů sk. A SK Planá - Dříteň se kontumuje 0:3 (původní výsledek 8:2). Hráč Čertík nastoupil v základu a hrál do 60. minuty.

 

- utkání 22. kola I.B mužů sk. A Č.Krumlov B - SK Planá se kontumuje 3:0 (původní výsledek 0:2). Hráč Čertík nastoupil v základu a hrál celé utkání.

 

- utkání 23. kola I.B mužů sk.“A SK Planá - T. Sviny se kontumuje 0:3 (původní výsledek 4:3). Hráč Čertík nastoupil v základu a hrál celé utkání.

 

-  I. Finále ČP mužů SK Planá - Hradiště se kontumuje 0:3 (původní výsledek 3:0). Hráč Čertík nastoupil v základu a hrál do 52. minuty.

 

Administrativní chyba tak připravila Planou o možnost zaútočit ve své první sezóně po postupu z okresního přeboru na lídra z Velešína, který má 56 bodů. Planá měla bodů 52, ale k tomu utkání k dobru. Nyní spadne na 43 bodů, ze druhé až na šestou příčku tabulky, za Dříteň a Nemanice (44 bodů), Frymburk (45 bodů) a Trhové Sviny (ty si polepšily na 48 bodů). Velešín má tak titul takřka v kapse, k definitivě mu stačí získat za předpokladu, že Sviny své tři zápasy vyhrají, v duelech s Malonty a Horní Planou dva body, což je při jeho skvělé formě jistě překonatelnou metou. Za jistých okolností je možné, že i druhý celek tabulky I.B skup. A se bude radovat z postupu do I.A, právě to zřejmě stojí za aktivitou trhosvinenského oddílu, který byl schopen udělat to, co neudělal žádný z plánských představitelů - vyhledat si jednoduchým způsobem platnosti registrací hráčů. A využil svého zcela legitimního práva na chybu upozornit. Přesto se dá očekávat, že pokud by se nakonec tyto týmy setkávaly v příštím roce, nepůjde o ledajaká střetnutí. 

Plané tak zbyly oči pro pláč, místo útoku na postup po již sedmi výhrách v řadě a takřka jistoty výhry v Jihočeském poháru bude muset v závěru pořádně zabrat, aby se dostala že šesté příčky výše a aby otočila v odvetě s Hradištěm nyní nepříznivé skóre 0:3.

 

Kromě tohoto postihu bude trenéra týmu Cimburka a kapitána Jana Pintéra řešit ještě disciplinární komise, Planá inkasuje i pokutu.

 

Vyjádření kapitána týmu Jana Pintéra:

"Co k tomu říct? V prvni chvíli jsem si myslel, že je to blbý vtip. Po utvrzení, že se o vtip nejedná, do mě vjel neskutečný vztek! Nechci na nikoho házet špínu a kopat kolem sebe, ale pro mě je pár faktů naprosto zarážejících. Ale předem chci hlavně zmínit, že je to v první řadě naše a jenom naše chyba a jsme si toho vedomi! Situace, která dnes (v pátek) nastala, za tu si můžeme jenom sami. V první řadě mi jde o to, že jsem si celý život myslel, že o fotbale a výsledcích se rozhoduje jenom a pouze na hřišti. Bohužel dnes jsem si uvědomil, že situace je úplně jiná. Celoroční práce, dřina, píle a soudržnost party nadšenců může být svržena kvůli pouhému poplatku ve výši 250 korun českých! Za druhé mě zaráží chovaní někoho z Trhových Svinů! Že si dá tu práci a ve 23. odehraném kole kontroluje, jestli jediný tým, který Sviny dvakrát v soutěži porazil, má všechny hráče svítící zeleně. Bohužel takový je obrázek dnešní společnosti. Možná tím někoho urážím, ale jedná se o klasickou českou závist v podání Svinů! Nám je úplně jedno, kdo proti nám hraje a jestli hraje Franta nebo Pepík, ale vždy se soustředíme pouze sami na sebe. A tak je vidět, ze lidem ze Svinů ležíme asi težce v žaludku. Přijde mi to jako za dob komunistů, kdy se udávalo, kde se mohlo, jen abys pomohl sobě. Přitom výsledek na hřišti mluví sám za sebe. Psal jsem si tom s našimi největšími soupeři z Velešína (kapitán Martin Kollár) a sami se tomu divili, že je vůbec něco takového možné. Myslím, že trest neodpovídá prohřešku. Dnes jsme Filovi poplatek zaplatili a zítra se bude pokračovat v soutěži, jakoby se nechumelilo. Letos jako nováček jsme měli našlápnuto k tomu rvát se o titul v první bé a jako největší outsider vyhrát krajský pohár. Bohužel jedna drobná administrativní chyba nám to neumožní! Nicméně do konce zbývají tři zápasy v soutěži a druhý zápas finále poháru a jde o to všechno vyhrát a všem dokázat, že jsme právem tam, kde jsme a kam patříme! Na druhou stranu mi je lidi ze Svinů líto, že jim taková vesnička jako je Plana dvakrát natrhla prdel a těžko to nesou. Ještě nakonec bych chtěl upozornit na to, že jsme si nasi chyby vědomi a trest přijímáme v plném rozsahu! Těším se na příští sezónu, až vsem dokážeme, že jsme prostě dobří. A žádnej úřednickej šiml Planou nerozhází!"

 

O vyjádření jsme požádali i klub z Trhových Svinů, jejich případný pohled budeme publikovat v samostatném článku - k přečtení zde.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou