Ústecký | Louny | III.třída : Rozhovor s hráčem 23. kola Tomášem Čermákem

0

Mužstvu TJ FC Dubany se v soutěži moc nedaří, ale přesto si připisují jedno vítězství. Jejich hráč, obránce Tomáš Čermák, se stal "Hráčem 23.kola" a za své jarní výkony na hřišti si ocenění učitě zaslouží.

 

 

Nejdříve Tomáši přijměte gratulaci k ocenění nejlepšího hráče kola. Vyšel jste vítězně z hlasování fanoušků,  Jste překvapený?

Upřímně řečeno, ano jsem překvapený. Už kvůli tomu, že naše mužstvo se nachází na posledním místě tabulky a remíza se Staňkovicemi sice po hodně dlouhé době znamenala bodový přírůstek, ale z pohledu celkového pořadí v tabulce nic neřeší.   

 

Tomáši, můžete fanouškům přiblížit, kde jste s fotbalem začínal a kdo Vás k němu přivedl?

S fotbalem jsem začínal v mládežnických kategoriích Čechie Louny, což je klub, který už ve fotbalových soutěžích nenajdete. V roce 2000 došlo ke spojení dvou lounských klubů (SK Čechie a Meteoru Louny), čímž vznikl klub FK Louny, za který jsem pak hrál v dorostu i v mužích.      

 

Máte nějaký fotbalový idol nebo oblíbené mužstvo, kterému fandíte?

Jsem fanouškem Realu Madrid. Protože jsem obránce, tak vzhlížím spíše k defenzivním fotbalistům. Ze současných fotbalistů je můj oblíbený Sergio Ramos nebo Fabio Cannavaro byl svého času výborný.  

 

Vašemu týmu se nedaří, jak byste si asi přáli. Myslíte si, že toto Vaše ocenění „zvedne náladu“ Vašim spoluhráčům?

Nevím, jestli to zvedne náladu v klubu, doufejme. Nicméně realita aktuální sezony je taková, že pro náš klub bude velice složité se vyhnout sestupu.

 

V minulém utkání se Staňkovicemi jste vedli již 2:0, ale soupeř ještě v 1. poločase otočil výsledek. Co se stalo, že jste tak výborně rozehranou půli ztratili? 

Udělali jsme chyby v obranné fázi, které soupeř potrestal.

 

V 65. minutě jste vstřelil branku, která nakonec přinesla Vašemu mužstvu kýžený bod. Můžete popsat situaci, ze které padla?

Byl to klasický gól po rohovém kopu, který jsem vsítil hlavou.

 

Situace Vašeho mužstva je v soutěži hodně kritická. Ztrácíte na předposlední Zeměchy šest bodů. Myslíte, že to půjde ještě zvrátit?

Upřímně… myslím si, že ne. Jak jsem už uvedl výše, realita aktuální sezony je taková, že naše mužstvo na III. třídu nemá. Nejde jen o fotbalovou kvalitu, ale i o šířku kádru. Pokud nám vypadnou na dané kolo jeden nebo dva hráči, tak je nemáme kým nahradit. 

 

Máte nějaké další záliby, kterým se věnujete ve volném čase?

Jelikož mám časově velice náročné povolání, tak volného času moc není. Spoustu času mi kromě práce, fotbalu a rodiny bere rekonstrukce rodinného domu.

 

Můžete fanouškům přiblížit, jaká je Vaše profese, čím se živíte?

Pracuji jako projekt-manažer ve společnosti Siemens. Vedu projekty, které spočívají v projekci, výrobě a zprovoznění speciálního druhu elektrických zařízení (generátorové ochrany, synchronizační zařízení, … atd.) pro průmyslové turbíny.  

 

Sledujete náš web „Fotbal u nás“, který mapuje nižší fotbalové soutěže?  
Co na něj říkáte?

Abych řekl pravdu, o Vašem webu jsem se dozvěděl asi před týdnem. Nicméně, web se mi líbí. Je zajímavé mít možnost přečíst si články o zápasech i z takto nízké soutěže.    

 

Tomáši díky za rozhovor. Ať se Vám daří ve všem, co děláte.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou