Rozhovor s hráčem 23.kola 1.A třídy sk. B Tomášem Holubem z FK Duchcov

0

Tomáš Holub je v Duchcově jen na hostování z LoKo Chomutov. Pro tým však odvádí kvalitní práci, díky které byl nominovaný do sestavy kola. Jeho výkonnost byla zaslouženě ohodnocena nejvíce hlasy, které mu zajistily ocenění Hráč Kola. Co to pro něj znamená a jaké má další ambice ve fotbale si můžete přečíst v našem rozhovoru.

 

 

 


Gratuluji Vám k ocenění „Hráč kola“ a rovnou se Vás zeptám na první pocity. Přece jen Vám dali hlas čtenáři našeho portálu, kteří sledují výsledky Vaší soutěže, takže jste na ně udělal svými výkony dojem.


Dobrý den, děkuji mockrát. Pocity jsou samozřejmě příjemné, nikdy jsem takové podobné ocenění nevyhrál a o to je to lepší, že hlasovali diváci a jsem rád, že se jim moje výkony líbí. Budu se snažit odvádět co nejlepší výkony dále, aby taková ocenění jen přibývala. :)

Druhá otázka bude směřovat na Vaše fotbalové začátky. Povězte mi, kdo Vás k fotbalu přivedl a kolik k Vám tehdy bylo let?

Tak moje první fotbalové krůčky začaly v Chomutově v klubu Baník Březenecká. Tehdy mi bylo 5 let a k fotbalu mě dovedl otec, který sám hrával fotbal.

Máte nějaký fotbalový vzor nebo ikonu, kterou byste dal za příklad třeba mladým fotbalistům?

Když jsem byl mladší, tak se mi hrozně líbil Zdeněk Grygera. Tehdy jsem si dal i jednu přezdívku, která obsahovala jeho jméno: „TomyGrygy“, ale jak to tak pozoruji, tak si každý dnes hraje na Cristiana Ronalda a nebo Messiho. :)

Vzpomenete si na Váš nejlepší okamžik dosavadní kariéry?

Můj nejlepší okamžik bylo asi, když jsme s dorostem FC Chomutov postoupili do první dorostenecké ligy a měl jsem možnost si ji zahrát. Další nejlepší okamžik bylo to, že jsem měl možnost si zahrát ČFL za Chomutov.

Co byste chtěl ještě ve fotbale dokázat? Máte nějaké ambice?

No určitě bych chtěl být co nejdéle zdravý (mám dvě operace kolene - plastika křížového vazu) a užívat si každou minutu na hřišti protože fotbal mám rád a pořád mě pořád baví.

Teď se trošku zaměříme na Váš klub. Když se řekne FK Duchcov, co se Vám jako první vybaví?

Jako první se mi vybaví, že jsem si nikdy nemyslel, že bych mohl někdy hrát za Duchcov. Já jsem se narodil v Chomutově a celý život jsem hrál v Chomutově. To, že jsem se ocitl v Duchcově, byla jedna velká náhoda. Ale moc se mi tu líbí… Vždycky tu bylo krásné hřiště a kvalitní mužstvo.

Jako tým se netajíte postupem do Krajského přeboru. Už jej máte takřka na dosah. Jak moc těžká a dlouhá to byla cesta?

Mohu posoudit jen jarní část sezóny, protože jsem přišel prakticky týden před prvním mistrovským utkání. Duchcov je podzimní mistr sezóny a tak každý mančaft, proti kterému jsme hráli, se na nás důkladně připravoval. Žádný soupeř nám nedal nic zadarmo a to je vždy těžké hrát proti týmům, které jen brání a hrají na protiútoky.

Co musí mít každý klub, který má ambice postoupit? Je to soudružnost mužstva, kvalitní trenér, dobré zázemi a management nebo něco jiného?

Určitě je to vše, co jste vyjmenoval. Základ je dobrá parta lidí, která drží při sobě. Kvalitní trenér, který musí vědět jak tým postavit, aby hrál co nejlépe a vyhrával. A samozřejmě k tomu potřebuje i kousek toho štěstí, aby všechno dopadlo tak jak má.

Trénér Pohl působí jako striktní a přísný trenér, který dokáže dát najevo nespokojenost s výkony některých hráčů. Jaký názor na něj máte vy?

Ano, přesně. Trenér Pohl je přísný, ale férový trenér, který požaduje disciplínu a jakmile ji někdo nedodržuje, hned to pozná. Je to zkušený trenér, který trénoval kvalitní celky a fotbalu rozumí.

Máte s ním uzavřenou nějakou sázku za postup? Co takhle, že by si ostříhal culík? :)

Nevím, jak kabina, ale já osobně s ním žádnou sázku nemám. Zjistím to na tréninku, jestli tam už nějaká taková sázka není a zkusím něco takového navrhnout. Zajímalo by mě, co by trenér řekl, když by měl přijít o svůj culík. :)

Pokud postoupíte do Krajského přeboru, dokážete odhadnout, v jaké části tabulky se můžete pohybovat? Má FK Duchcov výkonnostně i na víc, než jen hrát Krajský přebor?

Těžko odhadovat… Je to rozdíl hrát krajský přebor a I.A třídu. Ale troufnu si říci, že bychom hráli klidný střed tabulky. Máme kvalitní a mladý tým, který umí hrát fotbal a chce bojovat. Duchcov určitě má na víc než hrát Krajský přebor. Jak jsem říkal, má krásné hřiště a stadion také. Lidé by to v Duchcově určitě ocenili a za to, jak nás podporují, by si to i zasloužili.

Díky za rozhovor a přejeme mnoho úspěchů.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou