Rodilý slávista David Strobl výhru nečekal. O to větší má radost!

0

Mladá puška z "Koháče". I tak lze nazvat Davida Strobla, který si vysloužil ocenění Hráče kola. Na hřišti lídra soutěže předvedl velice kvalitní výkon, když ve středu zálohy vybojoval plno míču a nevypustil jediný souboj. V rozhovoru se dočtete, jak to vypadá ve slávistické šatně a nebo kdo Davida přivedl k velkému fotbalu.

Jste hráčem kola. Očekával jste výhru? Jaké z ní máte pocity?

Samozřejmě mám radost. Výhru jsem opravdu nečekal, popravdě mě překvapila i samotná nominace. Určitě si nemyslím, že jsem nejlepším hráčem kola, je plno kluků, kteří hrajou fakt dobře a zaslouží si to mnohem víc, ale co aspoň na chvilku můžu bejt slavnej.

 

Hráčem kola jste se stal za výkon proti Plané nad Lužnicí. Popište nám, jak jste se při zápase cítil?

Poslední dobou se nám na hřišti nedařilo předvádět úplně pěkné fotbalové výkony a ani výsledkově to nebylo nejlepší. V Plané nad Lužnicí jsme to chtěli změnit, a již před zápasem bylo vidět, že většina hráčů je nabuzená a odhodlaná podat co nejlepší výkon. To samé jsem cítil i já. Hráli jsme s prvním týmem soutěže, ale rozhodně jsme nezačali bázlivě, ba naopak jsme si vytvořili řadu šancí, škoda té koncovky. Co se mě týče, hrálo se mi skvěle, celkem dobré hřiště a anglické počasí bylo na fotbal ideální, proto jsem ze sebe vydal maximum a asi to také bylo i vidět.

 

Máte radost z toho, že jste právě vy (slávista) přerušil nadvládu Čtyráku? Je to poprvé, co v sestavě kola byl hráč Čtyráku a nevyhrál hráče kola. Jak prožíváte českobudějovická derby?

Upřímně tuto soutěž moc nesleduji, občas hlasuji pro nějakého kamaráda. Většinou ze Slavie, ale popravdě nevím, kdo soutěže vyhrává. Doufám, že se slavistické vítězství bude opakovat nejenom tady v soutěži, ale hlavně za 14 dní na hřišti.

 

Jaké týmy jste stačil projít? Jak dlouho působíte ve Slavii?

Jsem rodilý slávista. Bydleli jsme dříve v Rožnově, takže jakmile jsem se naučil alespoň trošku chodit, taťka mě odvedl na Slavii a od té doby tam hraji. Nikdy mě to nikam jinam ani netáhlo, máme na Slavii skvělou partu, výborný trenéry a výsledkově se nám také vždycky dařilo (nikdy jsem s mužstvem nesestoupil), takže nebylo ani co řešit.

 

Kdo Vás k fotbalu přivedl?

Jak jsem již řekl, k fotbalu mě přivedl můj otec a tedy asi i jemu vděčím za to, jak dnes hraji. Vždycky mi byl oporou, a když se zrovna nedařilo, povzbuzoval mě a dával mi rady jak hrát. Dodnes se jezdí dívat na moje zápasy a impulzivně povzbuzuje.

 

Jste celkem mladý tým, jak to funguje u Vás v kabině? Jaká je Vaše role v týmu?

To je pravda, máme jeden z nejmladších týmu v soutěži. Občas se sejdeme na tréninku a jsem tam nejstarší a to je mi 23 let. Nicméně si nemyslím, že je to špatně. Samozřejmě mladí hráči jsou více náchylní na psychické rozpoložení, nechávají se strhávat okolními vlivy (agresivní hrou, diváky, špatným rozhodčím) a přestávají se soustředit na hru. Ale nemyslím si, že jsme takový. Možná je to tím, že v mužstvu máme přece jenom nějaký starochy (ještě jednou gratuluji Dejvovi k synovi), kteří nás mladý vrátí zpátky do reality. Samozřejmě nás na to připravují i naši trenéři a běžně hrajeme starý VS mladý abychom si zvykli.

 

V posledních čtyřech kolech, jste uhráli pouze bod. Čím si to vysvětlujete?

Ano to je pravda ,pár posledních zápasu jsme prohráli a ani herně to nebylo dobré. Opravdu nevím, čím to mohlo být, možná jsme se více soustředili na Jardu Jagra než na fotbal, ale doufám, že jsme toto období překonali a na konci sezóny ukážeme, že pěkný fotbal hrát umíme.

 

Co říkáte na stránky fotbalunas.cz ?

 Moc se mi tento projekt líbí. Mediální slávu si nemusí užívat pouze Lafata nebo Dočkal, ale i Franta z Humpolce si může přečíst o „mladé pušce z Koháče“. Ne teď vážně, opravdu si myslím, že je to dobrá stránka a věřím, že se díky ní plno mladých hráčů dostane do podvědomí větších klubů a kdo ví, třeba i do Realu Madrid.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou