Je to jako vyhrát mistrovství, popisuje okamžik po penaltě Švehla

0

Stal se hráčem kola a tak mu připadla milá povinnost rozhovoru pro naše stránky. Tomáš Švehla nám v něm například prozradil, jak se připravoval na rozhodující penaltu, či jaké jsou jeho gólmanské vzory. A také to, z jakého důvodu chodí pravidelně do posilovny.

 

Jste historicky první gólman, který dokázal vyhrát anketu o hráče kola. Co na toto ocenění říkáte?

Konečně jsem v něčem první (smích). Ne vážně, velice si toho vážím. Jen tak se nestává, že je brankář hráčem kola. Já doufám, že v tom budu jenom pokračovat.

 

V poslední minutě jste chytil penaltu a zachránil tak svému týmu tři body. Byla to náhoda nebo jste na penalty "expert"?

Tady musím poděkovat svému trenérovi a kolegovi Vosovi, že se mi věnuje a radíme se, co by se mohlo a co ne. Hodně mě podporuje, takže velký podíl nese on. A expert asi ne. V ten okamžik přálo štěstí připraveným.

 

Jaký to je vůbec pocit chytit v poslední minutě penaltu?

V našem případě, kdy si nemůžeme dovolit prohrát, je to jako když vyhrajete mistrovství. Máme všichni společný cíl a snažíme se každý udělat maximum.

 

Máte nějaký sen, čeho byste chtěl ještě ve fotbale dosáhnout?

Chtěl bych si zachytat vyšší soutěž, to bez debat. Ale taky už vím, že to není jenom o tom chtíči a přání. Takže uvidíme, jak to vše dopadne.

 

Jaké máte koníčky kromě fotbalu?

V zimě hraju hokej a pravidelně chodím do posilovny, ať v té bráně nevypadám jak trpaslík.

 

Máte nějaký fotbalový vzor?

Manuel Neuer, Oliver Kahn, Andreas Köpke. Klasická německa škola. Nejlepší brankáři světa.

 

Co říkáte na web fotbalunas.cz?

Naprostá paráda. Těm koho to napadlo, klobouk dolu. Obrovsky se zvětšila sledovanost všech soutěží a hlavně těch nižších.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou