Ocenění Muže kola se peněženky dotkne, přiznává Daniel Kolafa

0

Mužem 26.kola jihočeského krajského přeboru se stal Daniel Kolafa. Jednadvacetiletý mladík odehrál velmi vydařené utkání proti Soběslavi, v němž se zapsal i mezi střelce. Pravidelně patří do základní sestavy Hluboké nad Vltavou, která si na jaře jde za jasným cílem záchrany v soutěži.

Se ziskem 35% procent hlasů jste se stal Mužem kola. Co pro vás toto ocenění znamená?

Tak samozřejmě to potěší, ale duležité bylo zvládnout zápas v Soběslavi.

 

Jste v pořadí druhým hráčem Hluboké nad Vltavou, který hlasování vyhrál, takže už víte co vás v kabině po rozhovoru čeká. Můžete prozradit, zda se to nějak dotkne vaší peněženky?

Určitě dotkne, pokladník Čenda má tyhle věci pohlídaný. (smích)

 

Proti Soběslavi jste vstřelil rozhodující branku. Můžete popsat jak svou trefu, tak utkání z vašeho pohledu?

Patnáct minut před koncem jsem dostal pěknej balon od Ondry Němce, šel jsem úplně sám na branku a podařilo se mi křižnou střelou přes brankáře skórovat. Zápas nenabídl moc šancí hrálo se spíše uprostřed hřistě. My jsme hráli zodpovědně zezadu, ale po naši chybě šla Soběslav do vedení. Naštěstí se nám podařilo zápas otočit. Duležité bylo včasné vyrovnáni.

 

Hluboká momentálně válí a ve hře je stále ještě 12 bodů. V tabulce jste se posunuli už na devátou příčku a vaším cílem je určitě ještě vyšší umístění. Kam až to letos Hluboká může dotáhnout?

Tak po průběhu sezony, kdy sme se plácali na sestupových příčkách, by bylo 9. místo uspokojivé, ale samozřejmě bychom byli rádi kdyby se povedlo vyšší umístění jako v předchozích sezonách.

 

V čem tkví zlepšení Hluboké v jarní části soutěže? A kdo jsou tahouni týmu?

Tak zlepšili sme se hlavně ve hře dozadu a přestávali dostávat hloupé branky ke konci zápasu. Taky se nám začlo dařit proměnovat šance, což byl náš velký problém. Mezi tahouny patří zkušení hráči Standa Legdan a Zbyněk Stráský. Oba jsou pro nás velmi duležití.

 

V krajském přeboru jste již taky něco odehrál. Jak hodnotíte úroveň nejvyšší krajské soutěže?

Tak nějáké zápasy nemají tolik kvality, ale zase spousta zápasů má dobrý náboj a hraje zde dost zkušených hráču kteří už mají něco za sebou, takže uroveň bych zhodnotil určitě kladně.

 

V mládeži jste prošel Dynamem ČB. Na které trenéry z tohoto angažmá rád vzpomínáte?

Tak nejvíce mám v paměti trenéra Ivana Nováka, který mě vedl v žákách a mladším dorostu a určitě nezapomenu na Pavla Tobiáše který mě vedl ve starším dorostu.

 

Je vám čerstvě 21 let. Toužíte ještě po vyšším angažmá nebo jste se uspokojil v KP?

Určitě bych si chtěl zkusit i vyšší soutěž, ale zatím mi KP vyhovuje.

 

V příštím kole přivítáte doma tým Veselí nad Lužnicí. Co od utkání očekáváte?

Veselí má zkušené mužstvo a nebude to jednoduché utkání. Chceme prodloužit vítěznou sérii a zajistit si tak klidné místo v tabulce a tím i snad stoprocentní jistotu záchrany.

 

Děkuji za rozhovor.

 

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou