Hráč kola Robert Bäuml: Díky vašemu portálu bude bohatší dokopná

0

V Y Š Š Í   B R O D  -  Již druhá trofej z ankety o hráče kola putuje do vyššebrodského "A týmu" po zásluze Roberta Bäumla, jenž v rekordním počtu dorazivších hlasů jasně předčil své soupeře. Do sestavy kola byl nominován trenérem Strakou poté, co se aktivně podílel na první vstřelené brance a o poslední se po ukázkově zahrané standardní situaci zasloužil sám. V následujících řádcích si můžete přečíst rozhovor, v němž se o jeho vstřelené brance dozvíte více podrobností.

   

Gratuluji k vítězství, Roberte, v anketě pro naši soutěž jste dostal doposud nejvyšší počet hlasů, co na to říkáte?
Za gratulaci velice děkuji. Jsem nesmírně rád za to, že jsem vyhrál, zasloužili se za to zejména spoluhráči a moji kamarádi. A za to jim bezpochyby patří opravdu velký dík.

 

V hlasování padl dosavadní rekord. Nikdy předtím nepřišlo tolik hlasů, proběhla z Vaší strany nějaká kampaň?

No, dá se říct, že mi v tom hodně pomohla aktivita mého okolí. Celkem dost kamarádů sdílelo odkaz na anketu na svých sociálních sítích a tak se to dostalo do širšího spektra lidí. Dále mi na úterním tréninku řekli trenéři i spoluhráči, že každý z nich poslal minimálně deset hlasů, tak i zde využívám prostor pro poděkování.

 

Úspěch se nakonec dostavil. Po J. Rohlíkovi jste druhým hráčem vašeho týmu, který dosáhl prvenství. Mluvili jste spolu o případné výhře?
(S úsměvem odpovídá) … S Honzou Rohlíkem jsme dobří přátelé a neustále se hecujeme. Jinak jsme o tom spolu mluvili v obou případech.

 

Takže jste byl z první ruky obeznámen, co Vás čeká?
Ano, v naší vzájemné komunikaci došlo na pár slov k tomuto tématu.

 

Když už jste nastínil ono hecování, jak vlastně probíhá?

Převážně se jedná o naší výkonnost, na čemž se to celé nakonec odráží. Na hřišti se jeden druhému snažíme vyrovnat, což se nakonec jeví jako prospěšné, oběma nám to pomáhá k lepším výsledkům.

 

Takže je to jeden z faktorů, který ovlivnil Váš dobrý výkon v posledním utkání, hoden trenérovy pochvaly?

Tak rozhodně to jeden z faktorů, které ovlivnily naše vítězství, je. Ale hlavně nás dopředu žene touha za postupem do I. B třídy, následně také motivace trenérů a ostatních, ať už jde o rodinu, přátele či naše fanoušky.

 

A jak se Vám osobně v Dolním Dvořišti hrálo?

Pokud budu mluvit za sebe, tak mně se tam hrálo vcelku dobře. Je tam kratší hřiště a hrál se velmi tvrdý a vyhrocený fotbal, to já mám rád.

 

První půle naznačila vyrovnanou partii, ale ta druhá pařila vám. Co zápas zlomilo?
O poločasové přestávce trenéři v kabině razantně zvýšili hlas a my si uvědomili, že takhle to nejde, že tudy cesta za vítězstvím nevede, začali jsme hrát svědomitěji a výrazně nám pomohl Honzův (Jan Rohlík, pozn. redakce) rychlý gól.

 

Potom jste skóre uzavřel Vy sám ze situace, kterou trenér Straka hodně chválil. Jak to proběhlo z vašeho pohledu?

Nejdříve mě soupeř nedovoleně zastavil, z čehož následovala standardní situace a ačkoliv byla z poměrně ostrého úhlu, chtěl jsem balon odcentrovat na vzdálenější tyč. Potom ale ke mně přišel kapitán Luky Rapčan s tím, že to mám zkusit na bránu. Jeho radu jsem uposlechl a s trochou štěstí balon padl do sítě a já jsem za to opravdu rád.

 

Jan Rohlík po svém rozhovoru cítil revanš do klubové kasy. Platil nakonec? A budete jej následovat?

Ještě neplatil, ale zajisté nás to čeká oba. Vlastně jsme na to byli dosti důrazně upozornění … (směje se).

 

Takže s naší existencí přibude i nová položka na sazebník pokut?

(Ve smíchu dodává) Určitě díky vašemu portálu bude bohatší dokopná. A to nejen pro nás, ale vlastně i pro zbytek týmů.

 

Řekněte nám něco o své kariéře. Kolika týmy jste prošel?

Bylo mi šest let, když jsem s fotbalem začínal. První rok jsem strávil v přípravce v Loučovicích, jelikož u nás nebyla, a od té doby působím pouze v Dynamu. K fotbalu jsem byl veden mými rodiči, od malička jsem měl balon na nohou a už bych fotbal za nic nevyměnil.

 

Vzpomínáte si na svou první branku?

Vzpomínám si pouze na tu v “A týmu“. To mě spoluhráč trefil do boku a ode mě se míč odrazil do brány. To byl zároveň i můj první zápas, který jsem za “Áčko“ hrál ... (úsměvně vzpomíná).

 

A nějaké další vyhlídky do budoucna máte?
Abych řekl pravdu, tak zatím ještě nevím, na to je, myslím, ještě čas. To se uvidí z příštích letech, ale zde jsem opravdu spokojený. Máme skvělou partu a přátelské vztahy se všemi.

 

Pojďte se maličko zasnít. Pokud by Vám bylo nabídnuto angažmá z jakéhokoliv elitního klubu, který by Vám nejvíce stál za odchod z Dynama?

Jednalo-li by se o můj oblíbený profesionální klub, bez jakéhokoliv váhání bych volil tým Chelsea FC. Mám zkrátka modré srdce.

 

Váš fotbalový idol?

Zůstaneme u Chelsea, Eden Hazard.

 

Řekněte nám něco o Vašich koníčcích.

Celkem dost času trávím ve fitcentru, tam chodím denně. Když lehce zůstanu u fotbalu, občas si rád zahraji FIFU na X-Boxu a v neposlední řadě neodmítnu ani povyražení za zábavou s přáteli. … (smějící se dodává) … Jo a samozřejmě hlavně holky.

 

Co byste tedy vzkázal svým fanouškům a zejména fanynkám?

Rád bych je požádal, aby nám dále drželi palce a aktivně podporovali naše zápasy. Sezónu máme dobře rozehranou, tak ať ji celé Dynamo s nimi společně dotáhne do úspěšného konce.

 

Na závěr se Vás tedy ještě zeptám na Váš pohled vůči našemu portálu. Jak jej vnímáte?

Určitě je to jedna z motivací, proč má každý odvádět svou hru lépe. Každého hodně potěší, když se dostane do nominace mezi nejlepší jedenáctku celé soutěže a potom je to také opravdu dobrý zdroj informací. Užitečnost se portálu Fotbal u nás rozhodně zapřít nedá.

 

Já Vám jménem celého portálu děkuji a přeji, ať se daří.

Také děkuji, a já vám přeji dobrý rozvoj.

 

 

foto: Helena Harenčáková  |  FK Dynamo Vyšší Brod

   

Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou