Pavel Klusáček: Budeme se snažit vyhrát Poutník ligu

0

Pravý obránce Kamenice na Lipou B, Pavel Klusáček, se stal hráčem 22. kola Poutník ligy. 21-letý kamenický odchovanec studuje Vysokou školu technickou a ekonomickou v  Českých Budějovicích. Sám hráč byl překvapen vítězstvím v soutěži o hráče kola Poutník ligy. V rozhovoru však byl Pavel jistý a odpovídal jasně a výstižně.

Pavle, jaké byly Vaše fotbalové začátky?

 

Začínal jsem v 6 letech v Kamenici nad Lipou, kde působím dodnes. Bývalý trenér, pan Hadrava, obcházel školy a nabízel možnost fotbalových tréninků. Po poradě s otcem jsem začal hrát fotbal.

 

O víkendu jste zvládli zápas s Počátkami, které přijeli pouze v 10 hráčích. Co k tomu říct?

 

Mohli jsme hrát lépe. V prvním poločase jsme se přzpůsobili hře Počátek. V kabině jsme si řekli, že zápas chceme vyhrát a že na soupeře "vlétneme". To se opravdu stalo, vstřelili jsme důležitou první branku a nakonec jsme se radovali z vítězství 2:0.

 

Jak se zápas povedl Vám osobně? Branku jste sice nevstřelil, ale byl jste velmi aktivním a platným hráčem.

 

Myslím si, že jsem mohl podat ještě lepší výkon. Trenéři z lavičky však mají komplexnější pohled, tak mě asi vybrali. Nominaci, do ideální jedenáctky 22. kola Poutník ligy, jsem nečekal.

 

Nastoupil jste někdy za A – tým Kamenice nad Lipou, který hraje 1. A třídu?

 

Ne, vždy jsem hrál za B - tým.

  

Hrajete na postu krajního beka. Do jaké míry se zapojujete do útočné fáze hry?

 

Když tlačíme, tak se snažím podpořit ofenzivu. Hlavní úkoly mám však v defenzivní činnosti.

 

Za B – tým často nastupují mladí hráči kamenického dorostu. Jaká je filozofie klubu? Chcete zapracovat mladé hráče do dospělého fotbalu, který je velmi odlišný od toho dorosteneckého?

 

Někteří hráči nastupují za B - tým, Ti nejlepší potom za A - mužstvo. Mladí hráči hrají svou dorosteneckou soutěž, která je běhavější a nastupují do zápasů mužů, které jsou jsou náročnější na herní myšlení a musí prokázat odolnost v osobních soubojích.

 

V Poutník lize držíte 2. příčku, když ztrácíte 5 bodů na vedoucí Maraton Pelhřimov. Myslíte ještě na 1. místo a postup do I. B třídy?

 

Na jaře jsme si stanovili cíl postoupit do 1.B třídy, takže se o to budeme snažit. O postup ještě zabojujeme.

 

Jak často trénujete, a jak se to dá skloubit s prací?

 

Trénujeme 2 x týdně - v úterý a v pátek. V úterý chodí na trénink kluci z Kamenice nad Lipou a v pátek všichni (i Ti, kteří přijíždějí ze studií). Skloubit se to tedy dá, ale chybím na úterním tréninku.

 

V červnu bude v ČR mistrovství Evropy ve fotbale do 21 let. Pojedete se podívat na nějaký zápas osobně nebo budete sledovat zápasy z pohodlí domova?

 

Ještě jsem o tom nepřemýšlel. Minimálně se budu dívat v televizi.

 

Který je Váš oblíbený český klub a český hráč?

 

Celá rodina fandíme Spartě Praha.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou