Hráči kola: Janeček a Hanus!

0

S Pavlem Janečkem, jakožto hráčem kola, jsme Vám přinesli rozhovor již před měsícem. Po vzájemné dohodě s Pavlem jsme se domluvili, že nyní dáme prostor hráči, který skončil za ním. Jedná se o Marka Hanuse, který sice skončil ve Vašem hlasování druhý, ale mezi brankáři je jednoznačným vítězem. Žádný jiný brankář zatím nenasbíral tolik hlasů jako on. Třešničkou na dortu je fakt, že oba hráči se znají z dresu „Čtyráku“! Na závěr rozhovoru si budete moci přečíst, jaké otázky si na sebe navzájem vymysleli.

Jaký z toho máte pocit, být mezi nejlepšími třemi hráči ulynulého kola? Jste první brankář, který se dokázal probojovat na „bednu“, věděl jste o tom?

Pocit je to určitě příjemný. Nevím, jestli jsem patřil mezi nejlepší tři i výkonostně, ale jsem potěšený tím počtem hlasů, který jsem moc nečekal. Myslím, že v tom trochu mají prsty i kluci ze Čtyráku. A tím bych jim, i všem ostatním, kteří mi poslali hlas, chtěl poděkovat, vážím si toho. Že jsem prvním brankářem jsem nevěděl, ale moc mě nepřekvapuje, že žádný golman nedostal víc hlasů. Na nás brankáře se kouká trochu jinak, protože jsme přecejenom proti podstatě fotbalu, což je střílení gólů. O to je to umístění cennější.

 

Nominaci jste si vysloužil za výkon proti Lokomotivě, kdy jste předvedl pár skvělých zákroků a nasměroval jste svůj tým k výhře.

Neřekl bych skvělých, spíš byly důležité, protože byly za stavu 0:0 nebo 1:0 a držely nás v naději na bodový zisk. Taky jsem to týmu trochu dlužil, v posledních zápasech jsem neměl úplně oslnivou formu, protože jsem chytal se zraněním a bez tréninku, takže jsem rád, že mě to zase párkrát trefilo.

 

Jaká je Vaše hráčská kariéra? Kterými týmy jste si již prošel, a jak na tato angažmá vzpomínáte?

Začínal jsem na Rudolfově, jemuž stále patřím. V patnácti jsem si odskočil na 3 roky do Dynama ČB a poté se vrátil zpět na Rudolfov. Po přechodu do mužů jsem šel na rok hostovat na Čtyrák, kde jsme úspěšně zachránili I.A třídu a rozjeli úspěšnou éru ataku předních příček soutěže. Pak jsem se znovu vrátil na Rudolfov a loni v létě zamířil vypomoci Bavorovicím. Vzpomínat vlastně můžu jen na Dynamo a Čtyrák. Na Dynamo nemám úplně nepříjemnější vzpomínky, protože se mnou šoupali z týmu do týmu, neměl jsem snad víc než půl roku stejné spoluhráče, trenéry a pořádně jsem nechytal. Na druhou stranu jsem si vyzkoušel nejvyšší soutěže žáků a dorostu, hrál proti hráčům, co dnes nastupují v lize, a to jsou skvělé zkušenosti! A na Čtyrák mám jen ty nejlepší vzpomínky. Dařilo se nám i mně osobně, byla tam skvělá parta lidí a všichni v klubu se ke mně chovali moc hezky.

 

Jaké máte v Bavorovicích cíle? Jak hodnotíte zdejší zázemí a klima v kabině?

Cíle v Bavorovicích nejsou stanovené. Samozřejmě chceme vyhrát každý zápas, do kterého nastoupíme. Fotbalem se chceme bavit. Máme ale trochu problémy se sestavou, tak je to někdy spíš křeč, ale bodů máme dost, nikam se netlačíme, můžeme hrát v klidu. Když jsem do Bavorovic přišel, zázemí bylo na I.A perfektní, prostředí je tam moc hezké. Teď je stav trávníku dost špatný, můžu říct, že se spíš těšíme na zápasy venku. Klima v kabině záleží na situaci, třeba když Gazza (kapitán a trenér Jindřich Šefčík) zvýší hlas, bývá dusno, ale jinak se nás 7 statečných, co ještě zbyli, snaží, aby byla v kabině dobrá nálada.

 

Následující kolo hrajete u týmu jara z Chýnova, který na jaře ztratil pouhé dva body a inkasoval jednu branku. Co od zápasu čekáte?

Pro nás hrozně těžký zápas. Co si pamatuju, tak u nás sice 2:0 prohráli, ale hráli velice dobře, měli ale tenkrát trochu problém s koncovkou. To už teď, zdá se, neplatí. Očekávám, že domácí budou aktivní a budou hru tvořit, zejména kapitán Hlinka. Taky jim hodně útočí beci, což se v téhle soutěži hodně těžko brání, protože útočníkům se dozadu moc nechce. Jak říkám, bude to určitě nejtěžší zápas jara, ale někdo už je porazit musí, no ne? Máme respekt, ale chceme vyhrát!

 

Jaké máte další koníčky kromě fotbalu?

Asi stejné, jako většina fotbalistů. V zimě hraju sálovku a mám moc rád hokej, na který bohužel není moc času a poslední roky nejsou ani podmínky, což je škoda. S hokejkou mi to celkem šlo, bruslení bylo horší. Jinak mě baví sport obecně – volejbal, tenis, basketbal.

 

Sledujete stránky fotbalunas.cz pravidelně? Co tomuto nápadu říkáte?

Ano, sleduji. Líbí se mi nápad pokrýt úplně všechny soutěže v republice. Každý hráč, ať už hraje divizi nebo prales, si o sobě určitě rád přečte, že hrál dobře, nebo je v sestavě kola, a může se o to podělit s přáteli. Za mě dostáváte palec nahoru!

 

 

Marek Hanus pod palbou otázek Pavla Janečka:

Jaké bylo hostování u nás na „Čtyráku“? Nebylo to náhodou to nejlepší, co tě v životě potkalo?

Jak už jsem říkal, hostování na Čtyráku bylo pro mě po všech stránkách přínosné a vzpomínám na to moc rád. Na trénincích byla vždycky dobrá nálada, o což se starali hlavně Milan Staněk a Míra Havelec, dost se soutěžilo a myslím, že se vytvořilo to úspěšné jádro současného týmu.

 No a nejlepší asi bylo setkání s tehdy ještě nadějným dorostencem Pavlem Janečkem, a je skvělé vidět, že se vyšvihl mezi top hráče soutěže.

 

O kolik si myslíš, že za námi budete po závěrečném kole bodů?

Zatím jsme pořád před vámi, takže bych rád, aby to tak zůstalo! Myslím, že rozdíl mezi námi bude minimální, tak do 3 bodů, ať už bude výš ten nebo ten.

 

Plánuješ se někdy vrátit na „Čtyrák“? A jaké je to být druhý v sestavě kola?

Nikdy neříkej nikdy! Já neplánuji, zvlášť ve fotbale to nemá cenu, jak jsem se přesvědčil letos v zimě. Ale pokud bude mít klub zájem a bude to přínos i pro mě, tak v tom nevidím nejmenší problém a rád se vrátím.

Jelikož jsem dost soutěživý a nerad prohrávám, tak mě zajímá jen první místo, nic jiného se nepočítá! Když budu mluvit vážně, tak je to pro mě pocta, protože když jsem četl sestavu kola a výkony jednotlivých borců, říkal jsem si, že nemám šanci na přední umístění, navíc jako brankář. Takže jsem mile překvapený a ještě jednou díky za každý hlas.

 

 

Pavel Janeček vyzpovídán Markem Hanusem:

Na jaké pozici nejraději hraješ? Všiml jsem si, že tě trenér využívá na různých pozicích.

To je pravda. Fotbal jsem začal hrát na pravém záložníkovi, v dorostu jsem začal hrát středního. Zde hrávám i za béčko, pokud trenér nechce, abych hrál stopera, ale to není nic pro mě. To je většinou více škody než užitku. V mužích jsem začal hrát v útoku, protože jinde místo nebylo. Na povinnost nebránit, se rychle zvyká. Jinak je pravda, že už jsem hrával na každém postě, takže jsem takový univerzál.

 

Máš nějaký fotbalový vzor? Pokud ano, tak koho a co se ti na něm líbí?

V mládí byl můj největší vzor Gabriel Batistuta. Líbila se mi na něm hra hlavou, obrovská síla v pravé noze, čich na góly a taky účes. Teď už nemam jenom jednoho, ale na každém z těch top hráčů si něco najdu.

 

Jakému týmu fandíš a proč?

Fandím Chelsea. Nejlepší tým v galaxii.

 

Doslechl jsem se, že jsi našel zalíbení v "zedničině". Jak jsi se k tomu dostal a co tě na tom baví?

 Bez komentáře….


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou