Finále poháru svedlo dohromady tým Plané a Hradiště. V prvním utkání uspěla domácí Planá

0

Český pohár Jč. KFS měl ve středu 20. května na programu první zápas finále, které Planá ovládla v poměru 3:0. Odveta je naplánována na středu 3. června. Utkání jsou zajímavým srovnáním I.A (kde je Hradiště na poslední pozici) a I.B třídy (kde naopak Planá okupuje druhou příčku). 

- I. finálové utkání (středa 20. 5. 2015 – 17,30 hod.): SK Planá - Hradiště 3:0 (1:0)

Domácí dostal do vedení obránce Roman Kubíček, o pár okamžiků později pak přišla další událost, která ovlivnila zápas. A to vyloučení hostujícího Slavíčka, který se neubránil oplácení a přehnal svou rekaci vůči domácímu Beranovi. Přesilovku domácí využili ve druhé půli dvěma brankami, když se trefil nestárnoucí Ladislav Fujdiar a v 80. minutě se prosadil Petr Petscher. Kaňkou utkání bylo vážné zranění plánského Mynáře, kterého soupeře nesmyslně atakoval u lajny a bek ze střetu odešel se zlomenou lýtkovou kostí. Plánští tak přišli pro závěr soutěže během jediného týdne o třetího hráče...

 

- odvetné utkání (středa 3. 6. 2015 – 17,30 hod.): Hradiště - SK Planá

 

PŘED FINÁLEM:

Obsazením tak trochu nečekané finále. Oba celky rozhodně papírově nepatřily k největším favoritům soutěže (kde se o postupy ucházely např. celky českobudějovické Slavie, Větřní či Prachatic). O to více ale týmy SK Planá a TJ Hradiště budou chtít poslední krok zvládnout. Je těžké odhadnout favorita, kdy sice Hradiště je týmem z vyšší soutěže, ale Planá oproti tomu hraje v naprosté pohodě. Nezbývá tak než čekat na výsledky dvou utkání.

Planá na cestě do finále vyřadila Ledenice (4:2), Bavorovice (5:0) a v semifinále Plánští obrátili vývoj zápasu ve Větřní (3:2). Ve své soutěži svěřenci trenéra Cimburka nasbírali 49 bodů ve 22 zápasech a aktuálně drží šňůru šesti výher v řadě.

Hradiště si poradilo s Tatranem Prachatice (9:1), Mirovicemi (1:0) a Jiskrou Strmilov (2:0). V I.A má na kontě jen 15 bodů, v posledním kole doma utrpělo porážku 1:5 s Olešníkem, prohrálo počtvrté za sebou. Spraví si chuť na hřišti Plané?

A o co že se hraje? O postup do republikového poháru, kde v prvním kole vítěz narazí pravděpodobně na někoho z divize či dokonce ČFL!

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou