Pozvánka na Memoriál Pavla Outraty

0

Došel nám do redakce mail s pozvánkou na Memoriál Pavla Outraty (27.-28.6. v Podolí u Brna). Pavel Outrata je ten hráč, který před lety za Líšeň sestřelil dvěma góly tehdy mistrovskou Slavii Praha. Kromě dresu Líšně ho můžete znát i z Bystrce či rakouských trávníků a nebo z futsalových palubovek v dresu Tanga a nyní opět ligového Agromeli. Naštěstí nejde o jeho memoriál, ale o memoriál jeho otce. 

Jak tě vůbec napadlo dát dohromady turnaj v malé kopané?

V roce 2007 mi zemřel otec a já nechtěl, aby se na něho jen tak zapomnělo. Byl dlouholetým hráčem ČAFC Židenice, po té Metry Blansko, FC Židlochovice, FC Slovan Brno a jako hrající trenér Podolí u Brna. Jako trenér největších úspěchů dosáhl v SK Líšeň, kdy se mu podařilo s týmem dvakrát postoupit až do krajského přeboru. Po té ještě trénoval Ořechov a Zbýšov. Proto mě jako první napadlo, že by měl velkou radost, kdyby se na něho nevzpomínalo jen tak někde posezením u piva, ale byl by rád, kdyby se sešli fotbalisti, zahráli si, probrali novinky atd.

Jaké byly začátky a jak to s memoriálem aktuálně vypadá?

Nejprve vše začalo jako samostatný turnaj mužů. Při pátém ročníku jsme rozjeli i turnaj starších přípravek. Rok na to jsme okořenili memoriál o turnaj žen a letos přibudou i mladší přípravky. Také počet přihlášených týmů neustále roste a přijíždějí týmy nejen z ČR, ale i Slovenska, Rakouska či Polska.

Letos tedy proběhne 8.ročník. Co všechno se chystá po fotbalové stránce?

V sobotu 27.6. proběhne v Podolí u Brna turnaj mužů a turnaj žen v malé kopané. V neděli 28.6. se o pohár utkají mladší a starší přípravky.

Na co bys naše čtenáře pozval?

Předně chci pozvat všechny, protože Memoriál Pavla Outraty je turnaj pro celé rodiny. Nejenže si mohou malí i velcí zahrát fotbal, ale zároveň nechybí občerstvení všeho druhu a samozřejmě doprovodný program. Nebude chybět dětský koutek se skákacím hradem, měřič rychlosti střely a další možnosti pro pobavení. Ze soboty na neděli pak proběhne Letní noc pod širým nebem, kde bude hrát DJ songy na přání. Prostě o zábavu bude postaráno. Bavit se budete i když nebudete hrát fotbal.

Jak to letos vypadá s přihlášenými týmy. Je ještě volno nebo už je plno?

Místo pro další týmy určitě je. Máme k dispozici dvě fotbalové hřiště, na každém z nich budou čtyři hrací hřiště, takže je neustále možnost turnaj rozšiřovat. Už nyní máme opět přihlášeny i týmy mimo ČR, takže i letos to bude mezinárodní turnaj a určitě si každý zahraje. Neustále ale přibíráme nové účastníky a to všech fotbalových výkonností. Například v přípravkách budou týmy jako Rousínov, Líšen, ČAFC Židenice, Rosice, ale třeba i Troubsko a menší kluby. Dveře novým účastníkům jsou neustále otevřeny.

To, co mi tady říkáš už svědčí o tom, že nejde o malou akci.

No to rozhodně ne. Už se to nedá dělat tak, že si člověk vzpomene na turnaj v březnu a v pohodě vše zvládne. Už je to věc, které se víceméně věnujeme celý rok. No a samozřejmě už se to nedá dělat jen tak na koleni. Neobejdu se bez pomoci partnerů, přátel a blízkých, kteří mě s turnajem pomáhají a patří jim za to velký dík. Na závěr bych chtěl všechny pozvat, ať se na Memoriál Pavla Outraty přijdou pobavit a užít si víkend do krásného přírodního fotbalového areálu v Podolí u Brna. Info a přihláška: www.memorialpavlaoutraty.cz


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou