Rozhovor s hráčem kola Dominikem Santlerem

0

Přinášíme vám rozhovor s Dominikem Santlerem z Přední kopaniny, který zvítězil v anketě o hráče 25. kola. Dozvíte se v něm například, proč se jeho týmu tak daří, co dělá Dominik ve volném čase nebo kdo se podle něj stane vítězem Ligy mistrů. 

S Admirou jste se museli až do konce strachovat o vítězství. Jak jste zápas viděl vy?

Myslim si, že to byl dobrý fotbal z obou stran. My jsme využili hned první šanci a po chvíli Admira vyrovnala, takže zapas byl vyrovnaný. Nakonec jsme do poločasu stihli dát ještě jednu branku a na začátku druhého poločasu hned další. Zápas jsme kontrolovali a když Admira snížila na rozdíl jedné branky, tak se mohla ještě konat remíza, ale myslím si, že jsme to zkušeně uhráli a výhra byla zasloužená.

 

Váš gól z úvodu druhého poločasu nakonec znamenal tři body. Co mu předcházelo?

Ztráta balonu Admiry někde na naší polovině hřiště, rychlá přihrávka dopředu na Průšu,t en už mě viděl v náběhu a poslal mi přihrávku do ulice, já si to jedním dotekem přiklepnul, druhým celkem daleko od nohy, ale naštěstí jsem stihnul ještě špičkou kopacky kopnout míč do branky.

 

Zatím jste nastoupil ke všem zápasům v základní sestavě. Čím to je? Považujete se za oporu týmu?

Trenér v sestavě moc změn nedělá, když tým šlape a vyhrává se. Za oporu týmu se nepovažuju, ale trenér i kluci na mě určitě spolehají a já chci vždy předvést co nejlepší výkon.

 

V březnu od mužstva odešel hlavní trenér Jaroslav Šturma. Při pohledu na výsledky a na tabulku se zdá, že vás to nijak neoslabilo, je to tak?

Ano, je to tak. Máme natolik zkušený tým a hlavně jsme skvělá parta, takže v tom problém nebyl a trener Hebousse to taky zvládá na jedničku.

 

Soutěž vedete momentálně o osm bodů. Co stojí za tím, že jste tak úspěšní?

Těžko říct, ale jak řikám - máme hodně zkušeností. Máme v týmu Tomáše Pešíra a Poláčka, kteří něco odkopali v lize, a my ostatní se od nich učíme a ten tým šlape.

 

Připravují se v klubu už mistrovské oslavy?

Zatím ne, ještě to není rozhodnuto a pokud ano, určitě to bude velký.

 

Napadlo by vás před sezónou, že budete mít pět kol před koncem na čele tak luxusní náskok? Jaké byly vaše cíle před začátkem sezóny? Nenapadlo, ale každý zápas je těžký, v přeboru může porazit každý každýho. Jsme za to rádi. Poctivě jsme pracovali a cíl byl jen jeden - vyhrát přebor.

 

O víkendu hrajete na hřišti čtvrté Čafky, která na jaře prohrála pouze jedno utkání. Co od zápasu očekáváte?

Bude to boj, jako v každém zápase, ale věřím, že to zvládneme a vyhrajeme.

 

Jaká je vaše fotbalová minulost?

Jsem z Kladna a fotbal hraju od 4 let. Začínal jsem na Kablo Kročehlavy Kladno a poté jsem přestoupil do TJ Novoměstský Kladno, kde jsem hrál v dorostu přebor. A vždycky mě lákalo hrát někde výš a hlavně táta chtěl, abych to zkusil.Tak jsme projížděli kluby a hledali jsme někde poblíž Kladna a našli jsme Kopaninu, která hrála v té době Divizi. Zavolali jsme předsedovi Cigánkovi a pak prišel jsem na trénink. V přední kopanině jsem už zůstal, nyní tu jsem už pátým rokem a hodně jsem se toho tady naučil.

 

Co děláte ve volném čase?

Hodně času trávim s přítelkyní, s kamarádama, rád zajdu do kina, odpočívám.

 

Kdo podle vás vyhraje Ligu mistrů?

Barcelona

 

Znáte náš nový projekt fotbalunas.cz?

Neznám, ale určitě ho budu sledovat. Výborný nápad.

 

Dominiku, děkuji za Váš čas a přeju hodně štěstí nejen na hřišti.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou