Muž 17. kola - Roman Lávička: Divil jsem se, kdo všechno pro mě hlasoval

0

Na hřišti ve Strýčicích to v podání Lipí nebyla žádná sláva. Přesto si dokázali hráči hostí odvézt všechny body, díky Romanu Lávičkovi. Jeho nominace do sestavy kola se pak proměnila v exhibici co se týče hlasů o Muže kola, když získal z téměř tisíce hlasů více jak 2/3. 

O víkendu jste hráli ve Strýčicích. Jak jste zápas viděl vy a s jakými cíly jste k zápasu jeli?

Jelikož nejsou moc dobrý tým a jsou na dně tabulky, jeli jsme si pro jistou výhru. Chyběli nám kvůli kartám opory ze základní sestavy. Měl to být jasný zápas, ale dlouho jsme se trápili.

Nebyl problém třeba s motivací? Minulý týden jste hráli s prvním a teď s posledním týmem tabulky.

Je to možné, ale spíš byly citelnější zásahy do sestavy.

V brance nastoupil znovu stoper Josef Mojžíš. Pociťujete rozdíl, když je v brance brankář Macháček nebo Mojžíš, který než začal hrát obránce, taky dříve chytával?

S Pepou vyrůstám odmala, jsme oba stejně staří, takže když jde do branky on, tak mu věřím. Je to plnohodnotná náhrada, pokud chybí naše jednička Macháček.

Byl jste střelcem jediné branky, jak jste viděl vaši vítěznou trefu vy?

Dostával jsem přihrávku od Jardy Kočerů, když jsem byl zády k brance. Otočil jsem se s míčem, potáhl si míč na levou nohu a tečovanou střelou přes obránce jsem se štěstím skóroval.

Příští zápas k vám zajíždí tým Mokrého. Jaké jsou plány pro tento duel?

No jelikož je Mokré tady kousek, tak to bude vyhrocené derby. Bude to vyrovnané utkání, Mokré hraje dobře. Tipuji to na remízu.

Jaké byly vaše fotbalové začátky?

S fotbalem jsem začínal tady v Lipí. Chyběla tady žákovská kategorie, tak jsem šel hrát do Jankova. Poté si mě díky okresnímu výběru U13 všiml trenér z SKP ČB a přešel jsem tam. V 16 letech jsem se ale vrátil zpět do Lipí a dál tady pokračuji.

Co říkáte na stránky fotbalunas.cz? Sledujete je?

Upozornili mě na ni kluci, díky nominaci do sestavy kola. Už v minulých kolech se tam dostali kluci od nás a může to vyhecovat i ostatní k lepším výkonům, aby si o sobě přečetli. Je to skvělý nápad na propagaci nižších soutěží, kdy si můžu přečíst výsledky a články.

Jste už třetím hráčem Lipí, který na jaře vyhrál Muže kola. Dokonce jste dostal zatím nejvíce hlasů, téměř 700, co na to říkáte?

To jsem se taky hodně divil, že tam bylo tolik hlasů. Říkal jsem si, kde se jich tam tolik vzalo.

Večer je na programu druhé semifinále Ligy Mistrů. Budete někomu fandit nebo váš favorit už hrál včera?

Fandím Barceloně, takže už mám od včera splněno. Ale jinak je to v týmu tak 50 na 50, kdy půlka fandí Barce a druhá půlka Realu. Byl bych radši, kdyby dnes Juventus vyřadil Real.

Takže případné finále Real vs. Barca, je jasné komu budete fandit?

To by byla v šatně hodně vyhecovaná atmosféra. U mě je favorit na titul jednoznačně Barcelona! 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou