V Třešti otevírali sportovní areál

0

9.5. 2015 se pro TJ Slavoj Třešť oddílu kopané odehrávala velkolepá událost

Otevíral se nový sportovní areál v Třešti. Už loňské léto zde přineslo mnoho změn a to dokončení rekonstrukce zázemí nejen pro fotbalisty. S přispěním Evropských fondů a města Třeště se mohlo v listopadu loňského roku pomalu, ale jistě začít realizovat výstavba umělého trávníku. Dokončovací práce byly hotovy těsně před Vánoci a tak mohly místní oddíly sehrát přátelská utkání na novém plácku. Je zde vybudována umělá tráva třetí generace, což se řadí v porovnání v kraji mezi ty nejlepší. Další novinkou je vybudování v blízkosti umělého trávníku tartanového hřiště pro víceúčelové sporty jakou jsou například tenis, volejbal, házená, basketbal a další týmové míčové hry. To zde jistě ocení Základní škola v Třešti, pro kterou to bylo hlavní prioritou vybudování tohoto hřiště. V komplexu to zde vytváří velmi příjemné sportovní prostředí, kde útěchu nalezne nejen fotbalový hráč a fanoušek.

To, aby zde mohlo být všechno oficiální, se rozhodlo město Třešť ve spolupráci s TJ Slavoj Třešť oddílu kopané uspořádat slavnostní otevření sportovního areálu. Od rána až do večera byl připravený program zejména pro děti a to v podobě pouťových atrakcí, skákacího hradu či stánku s pamlsky. Pro dospělé bylo připravené točené pivečko, grilované klobásy a další příjemné občerstvení. Hlavní perličkou bylo slavnostní utkání staré gardy Třeště proti Gardě Bohemians 1905 vedené slavným Antonínem Panenkou. Začátek zápasu pořadatelé stanovili na půl třetí odpoledne. Počasí bylo velmi příjemné, slunečné a tak mohl v klidu hlavní rozhodčí zahájit toto velké utkání. K vidění bylo plno krásných kombinací, které tyto starší hráči s noblesou ovládají, zejména pak Tonda Panenka, který byl samá šajtle, patička a i na jeho slavný lob se dostalo. Zápas v tu chvíli sledovalo něco málo kolem tisíce lidí, kteří si našli cestu na tento slavný den pro město Třešť. Závěrečný hvizd po hodinovém utkání rozdělený poločasem stanovil konečný výsledek 5:6 pro Bohemians 1905. Následovalo závěrečné podání rukou, fotografování a rozhovory s komentátorem toho dne Václavem Tittelbachem, který byl toho dne přítomen. Poté následoval další doprovodný program, zakončený večerní venkovní zábavou. Celý den přálo počasí a ani mírné ochlazení po jarním večerním deštíku nezkazilo dvěma stovkám diváků, aby si den užili až do samého konce večera a i celého dne. Věříme, že hřiště bude zplna využito, tak jak tomu už je momentálně a že se zde sehraje mnoho krásných utkání nejen v dospělých kategoriích, ale hlavně v mládežnických kategoriích, pro které je toto hřiště hlavně určeno. Proto jste všichni vřele zváni přijet si zahrát do Třeště fotbal nebo jiný sport v podobě mistrovské soutěži či prestižních letních i zimních turnajů.

 


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou