Penalty jsou hlavně o štěstí a jen málo o nějakém umění

0

Hráč kola 1. A třídy Pepa Mačí o chytání penalt a mladém týmu Ohnišova. 

V minulém zápase proti Třebechovicím jsi zneškodnil tři penalty, jednu v základní hrací době a další dvě v rozstřelu, jsou penalty tvojí oblíbenou brankářskou disciplínou? 

Penalty mě vždycky bavily, dokonce jsem si nadutě myslel, že na ně mám svůj grif. Z tohohle omylu mě vyvedly zápasy s Roudnicí a Trutnovem, v nichž jsem nechytil ani jedinou. Penalty jsou prostě hlavně o štěstí a jen málo o nějakém umění.


Ale hádám, že i přesto nám svůj grif neprozradíš...


Vlastně to ani není nic zázračného. Jsou to jen zkušenosti ze stovek a stovek odchytaných penalt. Sleduji, kam se střelec před penaltou dívá, jak se rozbíhá, jak natáčí před penaltou nohu a snažím se těsně před samotným kopem odhadnout směr střely. Pak už je to o štěstí...


I přes dvoubodové vítězství se Ohnišovu v této sezoně příliš nevede a s šestnácti body je až na čtrnáctém místě, čím to?


Před začátkem sezony jsme museli kvůli odchodům hráčů kompletně přebudovat mančaft. Udělali jsme z Ohnišova takový malý hradecký dorost, doplněný o pár zkušených hráčů. Bohužel kvůli zranění jsme přišli v průběhu sezony o dva stabilní členy základu, po podzimu navíc odešli další čtyři zkušení hráči. V týmu tak zbyli hlavně mladí hráči, kteří hrají mužský fotbal prvním rokem, i já začínám za chlapy teprve druhé jaro. Navíc nás je málo, a tak každý zápas slepujeme sestavu, jak se dá. Klukům však nemůžu nic vytknout, hrajeme zkrátka na hranici svých možností.

Plánujete tedy do příští sezony doplnění týmu o zkušené hráče, nebo se budete spoléhat na stávající hráče s tím, že už mají jeden rok za sebou, a budou tak lépe připraveni?

Tak to je spíš otázka na manažera než na mě. Jestli však chceme být konkurenceschopní, tak budeme muset nové hráče přivést. Po jaru zkrátka zase rozhodíme sítě a nalákáme bývalé spoluhráče z mládežnických kategorií. Současný kádr už bude navíc zkušenější. 


Tak tedy zpět k tobě. Hraješ někdy i na jiné pozici, nebo se nejlépe cítíš v bráně?

V okresní lize malého fotbalu platím za nebezpečného střelce týmu Black Stars, ale na velkém vždy raději zůstávám v bráně. Avšak vzhledem k tomu, že jsem si v minulém zápase vykloubil rameno, tak teď o víkendu začnu spíš na střídačce. 


Studuješ žurnalistiku na UK v Praze, je těžké skloubit studium na vysoké škole s hraním fotbalu?

Nijak zvlášť. Na téhle úrovni se to dá zvládnout. Každý pátek se vracím z Prahy do Hradce, zajedu na trénink, v sobotu odehraju zápas, stihnu si ještě malou a v pondělí zpět. Třeba na nějakou tiskovku nebo dělat rozhovor ;)


Jak si nejlépe odpočineš od školy a fotbalu?

Strávím čas s přítelkyní, přečtu si nějakou knížku, nejen povinnou četbu, nebo tiskové zprávy firem nebo si zahraju nějakou akční mlátičku na počítači.


Kdybys disponoval kapitálem jako arabští šejkové a případně i elixírem mládí, jakou sestavu bys kolem sebe postavil?

Své spoluhráče bych samozřejmě za nic nevyměnil, ale kdybychom zakládali béčko, tak bych angažoval do brány Lva Jašina, do obrany Lahma, Nestu s Maldinim a Roberta Carlose, do tříčlenné zálohy pak Gattusa, Pirla a Zidana, do útoku Messiho, Ibrahimoviče a Ronaldinha. Všechny v nejlepších letech.


Našli jste nějakou chybu? Rádi ji opravíme.

Stačí napsat na email info@fotbalunas.cz, co nejvíce nám nedostatek popište a my zajistíme, aby vše bylo v pořádku. Zároveň nám můžete pomoci s Vaším oblíbeným týmem. Napište nám na email tym@fotbalunas.cz aktuální soupisku, celá jména hráčů a budeme rádi, když nám budete dodávat informace z Vašeho klubu.

Děkujeme za spolupráci, tým fotbalunas.cz

Komentáře

Pro psaní komentářů musíte být přihlášen.

Ostatní čtou